Woorden voor Gaza

DONDERDAGAVOND 20 JANUARI: WOORDEN VOOR GAZA

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr en Rotterdams stadsdichter Jana Beranová zijn slechts twee van de vele literatoren die hun medewerking verlenen aan Woorden voor Gaza.

Tsead Bruinja, De Woorddansers, Abdelkader Benali, Hans Wap, Marco Nijmijer, Edwin de Voigt, Nasim Khaksar, Jantine Dijkstra, Martin Aart de Jong vanuit Nederland; Abir Abiad, Gülsüm Cengiz, Carlos Ernesto García, Claudio Pozzani, Luis Muñoz en Saúl Ibargoyen vanuit Palestina/Gaza, Turkije, Spanje, Italië, Uruguay en El Salvador zullen live, via skype of video aanwezig zijn.
Curra Suarez zingt liederen van Federico García Lorca.

Plaats: Bibliotheektheater, Hoogstraat 2, Rotterdam
Tijd: welkom om 19.30 uur
Entrée: € 10,=

Meer informatie en reserveringen: info@rotterdamvoorgaza.nl

GAZA ART GALERY
De opbrengst van de avond is volledig bestemd voor de Gaza Art Galery, een kunstproject gerund door jonge vrijwilligers uit Gaza voor kinderen uit de vluchtelingenkampen in Midden-Gaza.

GAZA LIVE
Tijdens de avond wordt een live verbinding gemaakt met Gaza en de dichteres Abir Abiad. Dit is meer dan een culturele uitwisseling op afstand. Deze “Gaza Live(s)”sessies doorbreken op virtuele wijze de illegale blokkade die de bewoners van Gaza afsnijdt van de wereld en een normaal leven onmogelijk maakt.

ROTTERDAM VOOR GAZA
Woorden voor Gaza wordt georganiseerd door het platform Rotterdam voor Gaza waarin maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen elkaar hebben gevonden uit verontwaardiging over het geweld tegen Gaza, waarmee de bezetting van Palestina al meer dan veertig jaar gepaard gaat: De illegale blokkade en de schendingen van het internationale recht, van de mensenrechten en van de uitspraken van de VN.
Rotterdam voor Gaza brengt bewoners, organisaties, bedrijven en instellingen uit Groot Rotterdam en Gaza bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *