Groeten uit Amsterdam

Verrassing, ik zou nu in het vliegtuig zitten tussen Zürich en Tel Aviv, maar mijn Kifaia-maten zijn gegaan zonder mij. Gisteravond, ik lag al in bed om vast wat extra uren te slapen, kwam het officiële bericht binnen van het hoofd van de Office van Erez, dat iedereen er in mocht – behalve ik. Redenen werden niet gegeven, maar dat is daar heel gewoon.

Nu wordt er uitgezocht of dat een fout is – ik heb ook wel eens voor de grens gestaan dat ze zeiden u mag er niet in, en dan bleek dat een vergissing te zijn – of dat ze ergens hoog in de hiërarchie hebben besloten dat ik niet meer naar Gaza mag. Ik zou de eerste niet zijn, er zijn me ministers voorgegaan. Maar voor ik me belangrijk ga voelen wacht ik eerst even af wat er uitkomt.

Ik ga mijn koffertje weer uitpakken, en ga bedenken wat ik met deze zee, nou ja een plasje tijd ga doen.

7 gedachten over “Groeten uit Amsterdam

  1. Goed idee, Christine, ik had natuurlijk niks in mijn agenda gezet. Ik moet even uit gaan zoeken wat en waar en hoe laat. Misschien zie ik je. Ik heb nu natuurlijk wel extra behoefte aan goeie cq Palestijnvriendelijke mensen.

  2. …of eve Rosenthal aanpakken:

    Buza maakt nu een wel heel aparte beleidsdraai met deze actie:
    http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz/nieuws/2011/01/13/rosenthal-heeft-pittig-gesprek-met-icco.html

    In de “Beleidsnotitie Maatschappelijke organisaties, 18-05-2009” stond er nog: “Maatschappelijke organisaties geven op basis van hun ervaringen met armoedebestrijdingprogramma’s burgers een stem en roepen overheden ter verantwoording. Dit teneinde processen en structuren die armoede en ongelijkheid in stand houden of zelfs verergeren om te buigen of te veranderen. Inzicht in de bestaande machtsstructuren en de politieke en sociale context is hiervoor van meer dan gemiddeld belang.”

    http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/notas/2009/05/18/beleidsnotitie-maatschappelijke-organisaties.html

    Ben benieuwd hoe (triest) een nieuwe beleidsnotitie eruit komt te zien…
    Zou zeer plezierig zijn als Rosenthal over deze (en andere lijnrecht tegenover zijn doctrine staande paragrafen in deze notitie) zou worden ondervraagd. Soufleer jij de 2e kamer fractie alvast 🙂

    Ik vind ICCO´s verweer overigens adequaat:
    http://www.icco.nl/nl/actueel/persberichten/674/icco-wijzigt-beleid-niet-na-gesprek-minister-rosenthal

  3. (3) Brechtje, dank. Ook die had ik niet in mijn agenda staan, vanwege weg, ik heb het dus ook maar even op mijn blog gezet.

  4. Lieve Anja,
    Oef!
    Belachelijk dat je er niet in mocht.
    Heb je de eerste mail van de KIfaia-maatjes al gelezen?
    Indrukwekkend wat ze meemaken.Ze staan op jouw schouders en ze doen wat ze kunnen.Je hebt veel, heel veel bereikt, daar en hier!
    liefs!
    annechien

  5. Ja, ik krijg prachtige berichten van “Use, Mariam and Yacoub” zoals Amal de nieuwe directeur ze noemt. Ik ga je nog mailen.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *