Speciaal voor minister Rosenthal

sternhell.jpg
Ze’ev Sternhell

Een artikel van Ze’ev Sternhell, die al eerder aan het woord was op dit weblog, (hier, Sternhell beschrijft hoe Israël uit elkaar valt.) Speciaal voor minister Rosenthal:

Therefore, those who collaborate with this creeping Lieberman-ism, whether actively or passively, will bear responsibility for the real delegitimization of Israel worldwide. And we should not be surprised, or complain of anti-Semitism, when the European Parliament proposes drastic changes in Europe’s relations with Israel. In these difficult times, it is only the human rights organizations that are saving Israel’s honor.

Of in het Nederlands gezegd: collaboreer niet met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Lieberman, want hij is degene die werkelijk verantwoordelijk is voor de ‘delegitimisering’ van Israël. En de regering van Lieberman maakt dat wij (Israëli’s) niet verbaasd hoeven te zijn wanneer er weer geklaagd gaat worden over antisemitisme, of wanneer het Europese Parlement dreigt de relatie met Israël drastisch te zullen wijzigen. In deze donkere tijden, zegt hij, zijn het alleen de mensenrechtenorganisaties die Israëls eer nog kunnen redden.

Voor het hele artikel in Ha’aretz: hier.

3 gedachten over “Speciaal voor minister Rosenthal

  1. Ik vind het te triest voor woorden dat Rosenthal partijen tegen het huidige beleid van Israel zo probeert buitenspel te zetten. Ik vind dat een boycot van alle Israelische producten net als toen tegen Zuid-Afrika gerechtvaardigd is. Ikzelf koop allang geen produkten uit Israel, al besef ik dat dit pas een druppel op de bekende plaat is.Ik stel daarom voor, laat het regenen.

  2. Ik wil over één ding heel erg duidelijk zijn – ik accepteer op dit weblog geen suggesties dat minister Rosenthal achter Israël staat omdat hij een jood is. Verhagen en Wilders stonden en staan ook vierkant achter Israël en zijn geen joden. En er zijn joden die niet kritiekloos achter Israël staan, waar je er veel van op dit weblog aan zult treffen. Of jullie zo verstandig willen zijn om die twee zaken niet met elkaar te verwarren, want zulke opmerkingen plaats ik hier niet, hoe zeer ik de woede over wat Israël doet, en hoe dat ondersteund wordt door deze regering in Nederland ook kan delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *