Dinsdag: Eerste Kamer

Zo meteen weer op weg naar de Senaat. Eerste keer na het reces, dus Nieuwjaarsborrel en politieke roddel. Clusterbommen in de plenaire, woningwet (onderhoud door verenigingen van eigenaars) in de commissie volkshuisvesting, tracteren vanwege jarig geweest voor de fractie want het blijft behalve hogere politiek ook een gezinsvervangend tehuis.

Normaal zou ik gisteren al teruggekomen zijn uit Gaza, maar ik mocht er niet in. Morgen komt de rest van de ploeg die wel mocht terug. Ik heb over de telefoon en de mail al vele verhalen gehoord. Het werk zelf gaat er nog steeds goed, maar ik wil vooral graag de indrukken horen van onze twee nieuwe artsen die mee waren.

En waar zal ik morgen weer eens mee beginnen op dit blog? De grote demonstratie in Israël? Clusterbommen? Minister Hard-Leers? Een verhandeling over seksueel nationalisme? Waarom oudere vrouwen opeens sexy zijn? Over dat de Volkskrant (na Libelle) ook ophoudt met bloggen?

15 gedachten over “Dinsdag: Eerste Kamer

 1. Doe maar gewoon over jezelf, dat is het leukste, interessantste en dat blijft het meest hangen. De wereld helen lukt toch niet, piepkleine veranderingen kan je alleen maar bewerkstelligen als je vanuit jezelf vertelt.

 2. Hallo Anja,

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En je nieuwe inkomen van de “staat”.
  Ik moest glimlachten voor je aanduiding van de werkplek als een “gezinsvervangend tehuis”. Mooi taalgebruik weer en het ontlokte me een glimlach. Ja, werk is ook thuis, voor mij ook. Daarvoor reis ik elke dag 3 uur op en neer en blijf af te toe slapen in het Zeemanshuis in Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug. Mooie plek en dan ga ik met de Waterbus naar Krimpen aan den IJssel naar mijn “tehuis”.
  Waar soms ook flink wat reuring is en waar het soms leuk en gezellig is en waar de feesten en verjaardagen altijd gevierd worden. Fijne tijd.

 3. Nou ‘gewoon’ – ik zie dat ze opnieuw zijn begonnen nadat ze de boel hadden gesloten, dat was me inderdaad ontgaan, en nu met een zwaar aantal voorwaarden en fikse moderatie. Zie hier. De ‘wie meulenbelt er het hardste’ trofee gaat nu naar hen.

 4. Beste Anja,
  Ik denk dat je in de war bent over iets bij Libelle. Het maatschappelijk/politiek gedeelte is al maanden gesloten, maar het bloggen is altijd open gebleven net als alle overige features op de website.
  De voorwaarden voor bloggen zijn niet veranderd, die voor het forum slechts kleine aanpassingen.
  En ‘fikse moderatie’? Bij Libelle?? Haha, laat me niet lachen.
  Groeten Rob

 5. Okee, Rob, dan was het alleen het politieke deel, dat dus nog steeds gesloten is.
  Dan gaat de Meulenbelt trofee aan hun neus voorbij.

 6. Anja wat is eigenlijk je connectie met de Libelle? Ik zie nooit Viva, Margriet, Esta, maar wel sporadisch de Libelle op je weblog staan.

  Groeten Rob

 7. Ik heb geen connectie met Libelle, behalve dat de reaguurdertjes op hun blog het nodig vonden om mij even door te nemen op de wijze die onder de rechtse modderblogs gebruikelijk is. Hadden ze dat niet gedaan dan zou ik daar nooit zijn gaan kijken. Heb nog even een klein actietje gevoerd om te kijken of die luitjes meer geïnteresseerd waren in een werkelijk gesprek dan in lekker doorgaan met schelden. Drie keer raden. En vervolgens werd een tijd later het politieke deel van het blog gesloten. Ik volg met enige interesse hoe de verschillende media met het gegeven omgaan dat een ongemodereerd of te weinig gemodereerd forum altijd eindigt in bagger. Dat is het enige wat ik met Libelle had, want verder was het gewoon het breipatronenblad van mijn moeder.
  Had je ook zo kunnen vinden als je mijn googeltje even gebruikt had hoor. Zie hier.

 8. Beste Anja,

  Er bestaan meerdere fora waar jij er even wordt doorgenomen zoals FOK!, ontdekislam, mgharba, pim-fortuin en zo zijn er nog veel meer. Blijkbaar heb je de dames van Libelle toch hoger op jouw IQ-lijst staan dat je juist daar wèl reageerde en bij de rest niet.
  Verder begrijp ik uit jouw klein actietje dat jij trachtte een werkelijk (ik neem aan dat je bedoelt: virtueel) gesprek met deze forummers wilde voeren, maar dat zij dat niet wilden. Dan vraag ik mijzelf af: waar ligt dat aan, want jij voelde blijkbaar bij dat specifieke publiek wel de behoefte om te reageren en bij die vele andere niet. Wellicht trachtte je ze weg te lokken bij dat Libelle forum en op je eigen weblog dat gesprek aan te gaan, wat bekend staat om het ‘meulenbelten’ van berichten? Dan had je dat gesprek beter op dat forum zelf aan kunnen gaan, lijkt mij, want daar waren al die anderen al.
  Bovendien wek je de suggestie door het woord ‘vervolgens’ te gebruiken dat het politieke deel van het forum (niet op het blog, maar op het forum) werd gesloten vlak na jouw komst. Ook dat is niet correct, want daar zat toch minimaal een maand of vijf tussen.
  Over je laatste zin over je googeltje (ik neem aan dat je hiermee de zoekcode op je site bedoelt): hoe denk je dat ik die info gevonden had? -knipoog-

  Groeten Rob

 9. a. Natuurlijk ga ik niet overal reageren waar er met rotte vis naar me wordt gegooid, maar juist omdat het zo’n atypisch weblog is vond ik het voor even wel interessant om te kijken wat zich daar afspeelde.
  b. Ik ga nooit op een weblog zitten waar niet wordt gemodereerd, net zoals een discussie zonder discussieleiding niks wordt. Het was niet mijn bedoeling om me te verdedigen. Het was mijn bedoeling om te kijken of er onder die reaguurdertjes nog mensen waren die echt wilden weten of wat ze beweerden waar was, of ze de moed hadden om dat echt te vragen als ze de kans kregen. Nee dus, ze beweerden lustig door. Zeker vonden ze het eng om op mijn weblog te komen, zoals een van die luitjes zei: dan gaat ze ons afzeiken. Kwam niet op het idee dat dat precies is wat zij doen. Enige zelfreflectie? Niet gezien.
  c. Ik beweer niet dat mijn interventie invloed heeft gehad op de beslissing van Libelle om die poot van hun weblog te sluiten want dat weet ik niet.
  En daarmee hebben we de kwestie Libelle wel gehad, Rob. Waar jij je nu zo druk over maakt weet ik niet, maar ik heb het wel gehad.

 10. Wat mij betreft ben ik er ook al even klaar mee hoor Anja, maar je begon er zelf over in je openingsstukje, weet je nog -knipoog-
  Verder klinken de woorden reaguurdertjes en luitjes niet echt respectvol naar onze medemensen. Wellicht dat zij meenden dat jouw houding naar reageerders op je eigen weblog te wensen overlaat en dat men dat ‘afzeiken’ noemde. Geen kwestie van eng of bang, maar meer van niet willen, want ze hadden reeds een uitlaatklep toch. Ik begreep jouw actie namelijk niet. En nog niet. Maar ik vind het allemaal best. Sommige mensen moet je blijkbaar niet willen begrijpen.
  Klaar.
  Nieuwe ronde, nieuwe prijzen.

  Groeten Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *